Våra tjänster


Vi erbjuder hemtjänst och omsorg i hemmet, dygnet runt, årets alla dagar


 • Hemtjänst
 • Serviceinsatser
 • Matlådor
 • Följeslagare
 • Avlösning
 • Nattpatrull
 • Trygghetslarm dygnet runt
 • Privat omsorg
 • Hushållsnära tjänster


"Läs nedan mer om våra tjänster "

HEMTJÄNST


Vi erbjuder personligt anpassat hemtjänst för dig med bistånd från Stockholmsstad . Alvedo Omsorg är idag verksamma på Östermalm, i Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta och Rinkeby-Kista stadsdel .


Varför välja Hemtjänst på ALVEDO OMSORG :

Vi tror på kontaktmannaskaps baserad omsorg och erbjuder våra kunder hög personal kontinuitet veckans alla dagar .

Vårt arbetssätt präglas utifrån kundens behov och förutsättningar .

 

Tillsammans med dig som kund lägger vi upp en plan om hur och när  samt av vem dina beviljade insatser ska utföras .Medarbetare har fördjupad kunskap inom  demens ,afasi , palliativ omvårdnad . Vår Medarbetaregrupp består av undersköterskor och vårdbiträden  med lång erfarenhet inom omsorgen . Bland medarbetare finns olika språkkunskaper utöver svenska , exempelvis , ryska , lettiska , polska , spanska , finska, turkiska ,kurdiska,arabiska,persiska. Vid behov kan även teckenspråkig personal tillgodoses .

 

Alla kunder med beviljade serviceinsatser får ett startkit med städmaterial  och miljömärkta rengöringsprodukter vid uppstart .


Som kund eller anhörig kommer du lätt i kontakt med arbetsledning och kan förvänta dig snabb återkoppling alla dagar i veckan .  Vår kontorstelefon är bemannad mellan kl 07- 22 .

För att säkra kvalitet i vår verksamhet jobbar vi systematiskt med kvalitetsarbetet enligt SOSFS 2009:11

Viktig del i vår kvalitets arbete är arbete med synpunkter och förbättringsförslag , därför tar vi tacksamt emot dina synpunkter/förbättringsförslag som kan lämnas till oss både skriftligt och muntligt. 


Välja / byta hemtjänstutförare :

 Har du redan ett beslut om hemtjänst och vill välja eller byta hemtjänst  utförare ?

 Det gör du genom att kontakta din handläggare på Stadsdelsförvaltning eller genom att ringa Äldre direkt på tel 08-80 65 65 .

 

Kostnad för din hemtjänst är den samma oavsett vilken hemtjänst utförare du bestämmer dig för , för privat eller kommunal hemtjänst är taxan densamma .


Vill du veta mer om oss och vårt arbetssätt -vi berättar gärna mer vid ett personligt möte / hembesök !


   

SERVICE INSATSER

Ibland kan dom tyngre syslorna i sin vardag vara tunga att utföra, vi hjälper gärna  med t ex inköp av dagligvaror, tvätt och städning i hemmet. Man kan både få service insatser i biståndsbeslut men även köpa det som hushållsnära tjänster.
MATLÅDOR

Vi lagar gärna mat hemma hos dig men vi erbjuder även matlådor.


FÖLJESLAGARE

Följeslagning kan beviljas av kommunen om du inte själv kan ta dig till/från läkare, fotvård, sjukgymnast mm. Detta gäller också om du behöver hjälp med att komma ut på promenader, att gå och handla, att gå till apoteket, uträtta ärenden mm.

Vi på Alvedo omsorg erbjuder följeslagare som stöd så att du som kund ska känna dig trygg.


Avlösning

Vi hjälper anhörig som vårdar sin närstående, att få möjlighet att göra egna aktiviteter och att vi tillfälligt tar över omvårdnaden för att ge anhörig möjlighet till viss regelbunden avlösning/vila.

Genom vår avlösarservice kan du som anhörig få möjlighet att samla krafter och få egen tid.

Vi på Alvedo omsorg kan då erbjuda personal som avlösare.
NATTINSATS

Ibland kan man även behöver hjälp under natten med olika insatser, det kan även vara för att få en tillsyn så att man känner trygghet.

Alvedo omsorg har insatser dygnet runt TRYGGHETSLARM

Trygghetslarm får du beviljat genom ansöka om det hos din handläggare på stadsdelen eller genom att ringa Äldre direkt ,

tel: 08-80 65 65 .

Det är medarbetare på  Alvedo Omsorg som åtgärdar inkomna trygghetslarm. Inställelse tid är 30 minuter men vi är i regel på plats betydligt snabbare.

För mer information kring  trygghetslarm är du välkommen att kontakta oss på 08-598 43 110 
PRIVAT OMSORG

Privat Omsorg är för dig som inte vill ansöka om hemtjänst via din stadsdel utan vill köpa tjänster direkt av Alvedo Omsorg .

Privat Omsorg anpassas efter dina önskemål , behov och förutsättningar !

För prisinfo samt planering av Privat Omsorg är du välkommen kontakta oss på  08-598  43 110
HUSHÅLLSNÄRA TJÄNSTER

Hushållsnära tjänster köper du privat som komplement till hemtjänst eller om du exempelvis vill ha städning utan att ha ett beslut från din  stadsdel.

 

Minsta antal timmar att köpa är 1 timme . Har du din Hemtjänst via Alvedo Omsorg erbjuder vi möjlighet att köpa även en halv timme (30 min ) .

Timpriset efter RUT avdraget är 225 kr (exklusive moms ) 

Exempel på insatser du kan få hjälp med är :

 

 • Städ
 • Storstädning
 • Fönsterputs
 • Hjälp med att i ordning göra garderober
 • Följe till läkare, tandläkare , dylikt
 • Matlagning ,med flera .